Elektroniskt hantverk

Det finns många olika former av hantverk och sätt att handarbeta på idag och de många möjligheterna expanderar och utvecklas hela tiden. Idag finns det former av hantverk som har existerat i flera hundra år samtidigt som det finns nya former av hantverk.

En form av elektroniskt hantverk är att utveckla appar, det kanske låter som om det ligger ganska långt ifrån att sticka och svarva i trä att designa appar. Men, det finns fler likheter än man kanske först tror. Dessutom har de gemensamt att hantverk alltid har fyllt mer än en funktion, dels kan det vara avkopplande och roligt för den som tillverkar ett hantverk och utöver det så har föremålen alltid kunnat användas och ge glädje till den som får ta del av hantverket också. På samma sätt får programmeraren glädje av att göra det den personen tycker är roligt och är bra på samtidigt som vi får ta del av slutprodukten och kan ha glädje av den på många sätt.

Appar som elektroniskt hantverk

En app är ett tillämpningsprogram för exempelvis en surfplatta eller en telefon och de kan konstrueras av vem som helst, precis som med klassiska hantverk. Utöver olika appar som förenklar ens vardag på olika sätt, så som appar som kan visa vädret, ens mejl och liknande är chatt-och spelappar de vanligaste apparna. Senast idag rapporterar Dagens industri om ett nytt avtal som banar väg för ännu mer omfattande utveckling av det elektroniska hantverket. Ett annat exempel är Gaming Club, de är också en del av den utvecklingen. Det finns en exposition av olika spel du kan ha glädje av direkt i din telefon, det finns också mycket mer information på olika internetsidor om hur du går till väga för att bygga och skapa dina egna appar. Du kan till exempel konstruera en hantverksapp som kan inspirera och tipsa andra om hantverk av olika slag.